Formatervező hallgatók Kecskeméten, a Nemzetközi Kerámia Stúdióban


SoE SKK Alkalmazott művészeti Intézet formatervező hallgatói Kecskeméten, a Nemzetközi Kerámia Stúdióban


A félévünk erős kezdéssel indult, a tervezés folyamat most a szilikátfeladatokban BA3 Függesztett lámpa (fénykísérletek) és BA2 Fűszertár gyors és koncentrált válaszokra tanítja a hallgatóinkat.

Kecskeméten a kihelyezett műtermünkben február közepétől aktív, a tervezésben közvetlen gyakorlatorientált feladatmegoldásban lényegében folyamatos alkotó munkában vannak jelen a hallgatóink.

A műteremházban, az alkotóház szabad formának megfelelően a NKS éjjel-nappal és hétvégén is biztosítja a folyamatos kivitelezést. A hallgatók és oktatóik, mint „fényes korokban” közösen lépésről-lépésre a tárgyak közvetlen vizsgálatával és értékelésével fejlesztik a végleges megoldásokat.

A nemes porcelán agyagban dolgozás a hallgatók tervezői látásmódját és a kézműves eszköztáruk gazdagodását nagyon eredményesen és visszaigazolásokkal, technológiai részek elemzésével is fejleszti.

A vonzerő hatalmas!- most a szakirányválasztásban a felsőbb évesek 80% -a választotta és képezte tovább magát ebben az oktatási modulban. Ennek eredményeképpen Herendre a porcelánmanufaktúrába évről-évre többen is eljutnak a diplomájuk kivitelezésére, ahol további professzionális technológiákat és világszínvonalú gyári rendszert is megismernek.

 

A képzésünk versenyképes, érvényes tudást és szakmaiságot biztosít!

Polyák János
egy. docens