Adománygyűjtés a kerekesszékesek életét segítő eszközök fejlesztésére

TUNINGOLJUNK KEREKESSZÉKET!

Adománygyűjtés a kerekesszékesek életét segítő eszközök fejlesztésére

(SKK – AMI)

 

A Soproni Egyetem - Simonyi Károly Kar – Alkalmazott Művészeti Intézet formatervezési projekt keretén belül kerekeszékre szerelhető, csatlakoztatható eszközöket, alkatrészeket fejleszt. BA1 formatervező szakos hallgatónk Kocsis Karolina kerekeszékes, ő a legjobb tesztalanyunk, hiszen részt vesz a tervezésben. Idomított kutyája, Prézli szintén hálás tesztalany, bármire rávehető jutalomfalatokért cserébe.

Tervünk az, hogy vásárolunk egy használt, de jó minőségű aktív kerekesszéket, amit a tervezési célok érdekében átalakítunk, átépítünk, teszteléshez használunk.

Karolina és PrézliMi a cél?

Célunk, hogy olyan termék-prototípusokat fejlesszünk (tárolóeszközök, lámpák, munkavégzést, közlekedést, aktív szabadidőeltöltést támogató eszközök, stb.), melyeket letesztelhetünk, kipróbálhatunk, gyártmánnyá fejleszthetünk.

A tesztpéldányokkal az egyetemen tanuló/dolgozó kerekesszékeseket segítjük – ők meg segítenek nekünk tapasztalataikkal.

Mire fordítjuk az adományokat?

Alapanyagokra (3D filament, alumínium és acél alapanyagok, textilek) megmunkálási és felületkezelési költségekre, valamint alkatrészekre (csapágyak, kerékagy, stb). Adományként egy teszt-kerekeszéket már kaptunk, de a projekt előre haladásának függvényében egy aktív szék beszerzése is aktuálissá válhat.

Mi a projekt időtartama?

A projekt 2020. őszi szemeszterben indult, de terveink szerint 2021. év végéig pilot-projektként folytatjuk.

Mekkora anyagi támogatásra van szükségünk?

Sok kicsi sokra megy… Ha mindenki csak pár száz, vagy pár ezer forintot adományoz az egyetemen, akkor 300.000 - 400.000 Ft indulótőkével kalkulálunk.

Hogyan gondoskodunk a pénz hatékony felhasználásáról?

Az adományokat az Erdészeti és Faipari Képzést Támogató Alapítványon keresztül használjuk fel céljainkra. A bevételek és kiadások könyvelésében Schöberl Zsófia, LKK-s kerekesszékes hallgató lesz segítségünkre.

Adományokat az alapítvány számlaszámára (11996004–06510222–10000018) a megjegyzés rovatban: „kerekesszék” megjelöléssel várunk, illetve – ha beindul a jelenléti oktatás - a kihelyezett gyűjtőperselybe.

A perselyt Dr. Kamarás Péter jogi szakértő jelenlétében nyitjuk fel és az ide érkező adományokat szintén az alapítvány számláján helyezzük el.

Milyen támogatást fogadunk még szívesen?

Mérnöki számítások fém- és műanyag alkatrészek teherbírására, valamint 3D prototípusnyomtatás, fémmegmunkálás, felületkezelés, eloxálás, stb.

 

További információk az intézeti honlapunkon.

 

Támogasd akciónkat! Ha a pandémia véget ér, mi akkor is továbbgurulunk.

 

SOE – SKK – AMI