Állati jó pólónyomás a családi napon

 

Állati jó pólónyomás a családi napon

 

Állati jóó! címmel, családi napra hívta a családokat, kicsiket és nagyokat a ProKultúra Sopron, a város rendezvényszervezője, 2022. április 10-én vasárnap a Liszt Központba. A téma az állatok, az erdő szeretete és megóvása, valamint kiemelten a klímavédelem volt.

A Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar Alkalmazott Művészeti Intézete látványos grafikai anyaggal kapcsolódott be a városi eseményhez, és a hatkarú szitanyomtató gép a helyszínen való felállításával, az intézetünkben készített művészi grafikák pólóra nyomtatásával, élőben adott ízelítőt az általunk képviselt kreatív alkotómunkából.

Első évfolyamos grafikus hallgatóink Mende Zsolt szitagrafikus és Paulovkin Boglárka művésztanár közös projektjében tanulhattak a kicsiknek való karaktertervezés, pólóminta-tervezés, illusztrációs munka, és a szitanyomtatás műhelytitkairól. A három hetes feladat során, az állatalakoknak a korosztály és műfaj szabályai szerint történő megtervezése, a szitanyomtatás technikai folyamatának megismerése által kedves és a mai kor vizualitását képviselő alkotások születtek a hallgatók keze nyomán.

A számos, magas minőségű alkotás közül Árvai Luca, Baráth Lili, Csécsei Eszter, Kreisz Luca és Molnár Fanni Emőke mintái kerültek nyomtatóformára, amelyeket a rendezvényre érkező gyerekek számára, élményt is adva, pólókra nyomtattak. A helyszíni munkákban Bontovics András és Knapecz Máté másodéves grafikus hallgatók segédkeztek.

Mindamellett, hogy az esemény örömteli csatlakozási lehetőséget jelentett az Egyetem, illetve az Alkalmazott Művészeti Intézet és a város életének találkozására, a hallgatóink és tanáraink által létrehozott művészi minőségű ruhadarabok a természet és az állatok szeretetének üzenetét hordozzák kreatív módon... talán éppen egy leendő soproni egyetemista kedvenc pólóján! :-)