Nyílt nap az AMI-ban - 2020. január 15

 

Nyílt nap a Simonyi Károly Karon - 2020. január 15.

 

Január 15-én kari Nyílt napot tartott a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar a Soproni Egyetem főépületében. A délelőtt folyamán általános kari tájékoztató előadások voltak, majd déltől a képzési területek bemutatkozásával, szakspecifikus programokkal és workshoppal folytatódott a nap.

A Nyílt nap programja az érdeklődők érkezésével és regisztrációjával kezdődött. A tájékoztató előadásokat Dr. Magoss Endre dékán kezdte meg köszöntőjével, majd Joóbné Dr. Preklet Edina oktatási dékánhelyettes tartott egy átfogó bemutatkozást a Simonyi Károly Karról. Ezután Hodgyai Zsolt SKK HÖK elnök adott némi ízelítőt az érdeklődőknek a diákhagyományokról, valamint a kollégiumi- és diákéletről. Az ismetető előadások után lehetősége volt a jelenlévőknek feltenni kérdéseiket a jelen lévő előadóknak és szakfelelősöknek.

Egy rövid ebédszünet után az érdeklődési területeknek megfelelően, csoportbontásban folytatódott tovább a program a különböző helyszíneken, többek között laborlátogatásokkal, a kutatóközpont megtekintésével, és az intézetek életébe való bepillantással.

A művészeti képzési terület iránt érdeklődők az Alkalmazott Művészeti Intézet (AMI) új helyszínén, az egyetem „P” épületében hallgathatták meg az intézet bemutatkozását Dr. Lenkei Balázs intézetigazgató előadásában. A tájékoztatón szó esett a formatervezés, építőművészet és tervezőgrafika szakokról is, majd a résztvevők a felvételi előkészítőről hallgathattak meg egy rövid informatív előadást.

Ezután következtek a nyilvános órák és szakmai konzultációk, ahol a jelen lévő oktatók felajánlották, hogy szívesen átnézik a képzések után érdeklődők portfólióját is szakmai szemmel. A délutáni programban ezek a workshopok, kiállítások és prezentációk mind arra szolgáltak, hogy az érdeklődők minél jobb betekintést nyerjenek és megismerjék a képzéseket és az AMI hangulatát.

A szervezők és az oktatók köszönik az érdeklődőknek a nagy arányú részvételt a Nyílt napon. Remélik, hogy a megjelentek közül mindenki jól érezte magát a kari rendezvényen és kielégítő válaszokat kapott a felmerülő kérdéseire.

Remélhetőleg sokuknak elnyerték tetszésüket a látottak és minél többen térnek vissza majd hallgatóként a karon!

 

Az eseményen készült további fotók megtekinthetők a galériában >> 


Riport a Simonyi Károly Kar nyílt napjáról a Sopron TV Híradójában: