Pályázat: New European Bauhaus-díj 2022

 

New European Bauhaus-díj 2022

 

Az Európai Bizottság tavaly első ízben hirdette meg a New European Bauhaus-díj pályázatát, melyre több mint kétezer pályázat érkezett szerte Európából. Az elismerésre idén négy kategóriában pályázhatnak vállalkozások, nonprofit szervezetek, intézmények a NEB szellemiségét tükröző, az esztétika, fenntarthatóság és inkluzivitás értékeit ötvöző projektjeik, termékeik, szolgáltatásaik elismerésére. Emellett szintén a négy tematikus kategóriában mérettethetik meg a fiatal tehetségek új ötleteiket, illetve megvalósított projekteket.

 

A négy kiemelt tematikus kategória, melyek egyben a New European Bauhaus szellemiségének gyakorlati megvalósulását hivatottak tükrözni, az alábbiak:

  • A természettel való kapcsolat újrafelfedezése
  • A valahová tartozás érzésének újbóli felismerése
  • Azon emberek, helyek priorizálása, akik és amelyek leginkább szükséget szenvednek
  • Körkörös gazdasági ökoszisztéma kialakítása, az életciklus gondolkodás támogatása

 

Minden kategória díjazottja 30.000 euró pénzdíjban és kommunikációs szolgáltatásban részesül, emellett további kiemelt pályaművek 20.000 euró pénzdíjban és kommunikációs szolgáltatásban részesülhetnek. A fiatal tehetséges kategóriánként 15.000 euró pénzdíjban és kommunikációs szolgáltatásban, további kiemelt pályaművek 10.000 euró euró pénzdíjban és kommunikációs szolgáltatásban részesülhetnek. 

Jelentkezési határidő:

2022. február 28. 19:00 óra

 

További információ és jelentkezés: https://europa.eu/new-european-bauhaus/get-involved/2022-prizes_en

 

A tavalyi év elismertjei, a díjátadás videója elérhető: https://europa.eu/new-european-bauhaus/get-involved/2021-prizes_en

 

A New European Bauhaus kezdeményezésről további tájékoztatást a Magyar Formatervezési Tanács Irodája nyújt, keressék bizalommal Kohut-Jankó Anna kolleganőt az anna.janko@hipo.gov.hu e-mail címen.