Építőművész kipakolás - Építészeti tervezés (BA2)

 

Építőművész szak kipakolása - 2020. tavasz

Építészeti tervezés

II. évfolyam


Balatoni kemping és mobilház tervezése

Az építészeti tervezés tantárgy harmadik féléves feladata idén egy balatoni kemping újragondolása volt. A jelenleg is működő kemping mai állapota meglehetősen heterogén, magánviseli az évtizedek alatt egymásra rakódott bővítéseket, átalakításokat. A feladat során a hallgatók tiszta lappal indultak, az alapoktól kellett átgondolni a kemping célközönségét, működését. A kemping vizuális karakterének megtervezéséhez kiindulásként előre meghatározott hívószavakat kaptak. A hallgatók saját tervezői habitusuk szerint töltötték meg tartalommal az adott témát.

A feladat elején közösen elemeztük a jelenlegi állapotot, feltárva annak gyengeségeit, ugyanakkor megkeresve a benne rejlő lehetőségeket. Ezután következett az önálló munka, amely során három munkarészt különböztettünk meg. Elsőként a célközönség és a kínálat alapvető kategóriáinak meghatározása volt a feladat.

A második munkarészben a kemping “város a városban” - szövetét tervezték meg, célközönség szerinti zónákkal, közös használatú funkciókkal, belső úthálózattal.

A harmadik munkarészben újabb lépték váltással egy mobilház megtervezése következett. A hallgatók maguk választották ki, hogy a szolgáltatási lánc melyik elemére fokuszálva tesznek javaslatot a mobilházra.

Az évfolyam megfelelően el tudott mélyülni a különböző léptékű munkarészekben, változatos megoldási javaslatok születtek. Jó néhány inspiráló ötlet született, amelyek valós munkaszituációban is megállnák a helyüket.

Oktató:

Botzheim Bálint
egyetemi tanársegéd

Alkalmazott Művészeti Intézet

Képek megtekintése a GALÉRIÁBAN >>>