Ezüst Ácsceruza díjban részesült az AMI oktatója: Botzheim Bálint

(Forrás:epiteszforum.hu)

Botzheim Bálint Ezüst Ácsceruza díjban részesült 2021-ben


Kép forrása: A MÉSZ hivatalos Facebook oldala

Építészfórum:


"A Szent Borbála, azaz az építőmesterek, építészek védőszentjének napjához kötődő, és a Magyar Építőművészek Szövetsége által gondozott díjat az építészeti újságírás területén legtöbb értéket teremtő alkotók kapják.Idén Botzheim Bálint és Köllő Miklós vehették át a kitüntetést.


Reith András laudációja Botzheim Bálintról:


Botzheim Bálint építész, szakíró, kutató. 2009-től a Magyar Építőművészet szerkesztője. Szakterülete a parametrikus építészet. 2007-től 2012-ig a Kapy és társai Kft. társtulajdonosa. Közös pályázatokat készített Kapy Jenővel (Szervita tér 2006, Pécsi Koncert Központ – PKK 2007). Önálló munkái: Vác csillagvizsgáló torony 2007; Art-Universitas pályázat szoborterve, I. díj, 2008, Sopron. 2013-ban a Pécsi Tudományegyetemen szerzett MA fokozatot. 2013-tól 2020-ig a Mérték Stúdió, majd a Paulinyi-Reith and Partners munkatársa, ahol többek között a Budapest One és a Biodóm tervezésében vett részt. 2019-től a Soproni Egyetem, 2021-től a OE-YMÉK építésztanára.

Meghatározó alkotói és oktatói tevékenysége mellett, kiemelkedően termékeny publikációs tevékenységet tudhat magáénak. Nem csupán a szakterületi, hanem a művészetkritikai és a kortárs építészetet feldolgozó írásai is számottevők. Oly annyira elmondható ez a munkásságáról, hogy megjelent írásai egyértelműen kategóriákra bonthatók.. Ezért a jelölés nem csupán egy-egy cikke, interjúja, vagy kritikája alapján született meg, hanem összesített tevékenységének alapján. A több mint 200 (!) megjelenése nem csupán a kortárs építészet iránt érdeklődők tudásforrása, hanem a fiatalok vagy az építészet elmélet, mint tudományág felé kacsintgatóknak is számos hivatkozási alapot teremt.

Véleményem szerint Bálint munkássága, szerény és tudásra éhes egyénisége párját ritkítja. Mindezek alapján méltó jelölt az Ezüst Ácsceruza Díjra."

 

Gratulálunk a díjhoz!

 

Ezüst Ácsceruza díjban részesült Botzheim Bálint

A teljes cikk elolvasható az alábbi linken:

Botzheim Bálint és Köllő Miklós kapták a 2021-es Ezüst Ácsceruza díjat