Felvételi Előkészítő Tanfolyam 2019/2020

A soproni Alkalmazott Művészeti Intézet (AMI) keretei között felkészülési lehetőséget biztosítunk művészeti felvételi vizsgákra. Tanfolyamainknak az AMI ad otthont, oktatóink az intézet dolgozói, egykori és jelenlegi hallgatói közül kerülnek ki. Felvételi felkészítés mellett, műtermi foglalkozásokat, továbbképzéseket és szakmai rendezvényeket is szervezünk...


<<>>


Jó Szerencsét! Kedves Felvételizők, Érdeklődők!

 

A soproni Alkalmazott Művészeti Intézet (AMI) keretei között felkészülési lehetőséget biztosítunk művészeti felvételi vizsgákra. Tanfolyamainknak az AMI ad otthont, oktatóink az intézet dolgozói, egykori és jelenlegi hallgatói közül kerülnek ki. Felvételi felkészítés mellett, műtermi foglalkozásokat, továbbképzéseket és szakmai rendezvényeket is szervezünk. Az AMI Előkészítő Tanfolyama három tantárgyat oktat: rajzot, plasztikát és tervezést, melyeket alkalmi foglalkozások egészítenek ki, meghívott oktatókkal.

RAJZ

A rajz stúdium célja, hogy a tanuló képes legyen látványt hűen ábrázolni, továbbá a rajzot megértés és tanulás eszközeként használni. Rajzórán beállítás és modell alapján gyakoroljuk a perspektívikus rajzolást és az anatómia alapjait, valamint festési gyakorlatok keretében a színek használatát. Fejlesztjük a rajztechnikát, és megtanuljuk faktúrák és tónusok választékos alkalmazását. Rajzórán grafitceruzával, szénnel, pit- és pasztellkrétával, tussal, akvarellel és temperával dolgozunk.

PLASZTIKA

A plasztika térbeli gondolkodáson alapszik, formák kialakítása, szerkezetek építése, terek és tömegek viszonyának megfigyelése és alakítása, felületi minőségek megismerése és kialakítását foglalja magában. A plasztika amellett, hogy szobrászati alapokat nyújt, a tervező szakmák formakutatásának eszköze. A plasztika stúdiumok keretében mintázással, gipszöntéssel, papírplasztikával és műhelygyakorlattal foglalkozunk. Fő anyagaink az agyag, papír, gipsz, fa.

TERVEZÉS

A különböző tervező szakmák nagyon eltérő léptékben, más anyagokkal és technikákkal dolgoznak, de a tervezés folyamata mégis nagyon hasonló: megismerésen alapszik és tervezői gondolatok művészi bemutatásával zárul. A tervezési feladat kutatással kezdődik, először tanulmányrajzok, felmérések készülnek, majd vázlatrajzok, munkaközi modellek végül pedig tervrajzok, makettek, látványtervek. A tanulók az év első felében egységes tervezési feladatokon dolgoznak. A felvételi közeledtével csoportbontásban, a választott szaknak megfelelően folytatódik a munka.


A tantárgyak egymástól függetlenül is látogathatóak. Részletfizetési lehetőséget biztosítunk. A tanfolyam önköltséges és nem akkreditált, egyetemi hallgatói jogviszony nem keletkezik és nem mentesít a felvételi vizsga kötelezettségei alól.

 

A tanfolyam tervezett időtartama:

2019. november 23-tól 2020. április 5-ig.

 

A foglalkozásoknak az AMI Erzsébet-kerti épülete (9400 Sopron, Cházár András tér 1.) ad otthont.

 

A tanfolyam helye és levelezési címe:

Alkalmazott Művészeti Intézet (H-9400 Sopron, Cházár András tér 1.)

 

Szívesen nyújtunk további felvilágosítást telefonon vagy e-mail-ben, illetve személyesen az AMI-ban, előzetes egyeztetés szerint.

 

Elérhetőségünk:
+36 99 518 900
+36 30 7571 042 (Nagy Máté, egyetemi tanársegéd)
ami.elokeszito@uni-sopron.hu

Köszönettel:

Az AMI Előkészítő csapata


Letölthető dokumentumok:

• AMI felvételi előkészítő tanfolyam - Tájékoztató 2019/2020