FUGA mikrokozmosz: Botzheim Bálint, építész

(Forrás: FUGA mikrokozmosz

2020. májusában indított napi megjelenésű videósorozatot FUGA mikrokozmosz – minden nap 5 perc velünk címmel a FUGA: Budapesti Építészeti Központ. A néhány perces videókban a ház munkatársai, valamint a házhoz kötődő építészek és más művészeti ágakban tevékeny alkotók szólalnak meg egy-egy általuk választott témában, műfajban, a ház sokszínű programkínálata szerint. A videókat Asbót Kristóf készíti a FUGA termeiben.

 

Ezúttal Botzheim Bálint építész, az Alkalmazott Művészeti Intézet egyetemi tanársegéd munkatársa beszélt a FUGA mikrokozmosz 2021. máj. 20-án feltöltött videójában. Az AMI oktatója az építés jövőkutatásának kérdéseibe és dilemmáiba avatja be az érdeklődőket William Gibson Idoru című művéből idézve vonatkozó részeket.


Korábban már hírt adtunk arról, mikor az az Alkalmazott Művészeti Intézet egyetemi tanára, Zalavári József DLA habil. megjelent a FUGA mikrokozmosz műsorában, az egyik videóban az anyag, a forma, a szerkezet és a környezet kapcsolatáról beszélt, majd később Designjátékok - A forma tervezésének játékai és játszmái című könyvét mutatta be.