Hajó Workshop 0.2 - ONLINE


 

Hajó Workshop 0.2

 

A Soproni Egyetem SKK / AMI formatervező tanszék vezetésével, az oktatók Csepregi Sándor és Nádas Gergely által 2020. februárjában meghirdetett tervezési modulra a SoE/AMI-ITF, METU, MOME (BA és MA) hallgatói jelentkeztek, amely program most az ONLINE térben indul.

 
Előkép:

 

Az őszi szemeszterben a (Design határok nélkül projektfeladat és tantárgy) sikere és annak eredményeként a hajótervezés, amelyet a Soproni Egyetemen oktatunk a Magyarországon tanuló formatervező hallgatók között konkrét jelentkezéshez és kiemelt érdeklődésre, így folytatásra kötelez bennünket.

 

Az alkalmas forma a meghirdetett: Workshop 0.2 (hajókurzus)


Vezető tanár:


Csepregi Sándor DLA, habil egyetemi docens belsőépítész, formatervező művész /SoE

 

A program:

 

A valamikori „ötvenes sorozat” LIV névre keresztelt átkelő csavaros gőzöse, megszélesítése, robbanó motororral történő ellátása és többszöri átépítése után, ma „Attila” néven étkezési-vendéglátási szolgáltatást nyújtó (mintegy) légkondicionált budapesti városnéző hajó.

Feltételezzük, hogy egy magán-befektető bérelhető-charter hajóflottát kíván létrehozni Magyarországi központtal, mert üzleti lehetőséget lát ebben az utaztatási formában, az európai belvizeken annyira népszerű csatornahajózáshoz hasonlatosan.

Megvásárolta az Attila nevű motoros hajót, és ennek az átalakításával óhajtja elindítani a vállalkozását. Az átalakított hajót és a működtetését mintának tekintve kíván megbizonyosodni az elgondolása helyességéről.

A tervezésre meghívásos pályázatot ír ki, amelynek Önök a részvevői!

A tervezésnek arra kell irányulnia, hogy a funkcionális megfelelésen túl, a szellemi megmunkáltság magas szintjét képviselje a végeredmény.

A cél, hogy a szemlélő ne csak a közlekedési eszközt lássa benne, amikor erre a sajátos tárgyra néz.

A vonzó formai megjelenésen túl a térszervezés, a térkapcsolatok, a belső terek, a bútorok, a tárgyak, a hajó minden porcikája a formatervező szellemi, érzelmi, vagy az érzékekre ható gondoskodását, akaratát és szeretetét kell, hogy sugározza.

 

 

ANNO/ Design-HÉT 2017.: https://designweek.hu/2017/event/hajodesign-uj-hajo-a-dunan