Hallgatói siker a Magyar Formatervezési Díjon

 

Torma Kata építőművész hallgatónk hintalova a Magyar Formatervezési Díj - 2021 pályázatán a kiemelt pályaművek közé jutott, a Design Hét Budapest keretén belül kiállításra került a Société Budapest-ben.

A hintaló egy időtlen, szórakoztató és egyben fejlesztő játék is. A ritmikus mozgás révén segíti a szorongások, feszültségek leküzdését, megnyugvást ad a gyermekeknek. A hintázás nélkülözhetetlen szerepet tölt be a megfelelő egyensúlyérzék, a térérzékelés, a mozgáskoordináció és a finommotorikus mozgás kialakulásában.

„A tervezés során törekedtem arra, hogy egy sokoldalú, inspiráló és kötetlen játékot alkossak. Nem ragaszkodtam a ló jelenségéhez úgy, ahogyan azt megszokhattuk. Egy dinamikus, elvonatkoztatott formavilágot álmodtam meg, amely a szimbolizációs hatásmechanizmus révén is fejleszti a kreativitást. Egy tömörfa szerkezetet terveztem, amelyen tisztán megjelennek a szerkezeti elemek, kötések. Az alap koncepcióm az elemek egymás mellé sorolásán alapult, gyermekszemmel is követhető és logikus módon.”

Konzulens: Prof. Dr. Márkus Gábor

 

Gratulálunk Torma Katának és a témavezetőjének!