Lakossági ötletpályázat körforgalomba kerülő alkotásra

(Forrás: cyberpress.hu)


Lakossági ötletpályázatot írt ki Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata körforgalmi csomópontba kerülő, várost jelképező alkotás, kortárs dizájn témában.

 

Ötletpályázat kiírója:

Sopron MJV Önkormányzat

 

Ötletpályázat tárgya:

A tervezett M85 gyorsforgalmi út az ausztriai határ előtt 1,5 km-re – mellékelt multifunkcionális körforgalommal – tér vissza a meglévő négysávos 84. sz. főútra. Ennek a körforgalomnak a középső részén elhelyezésre kerülő köztéri alkotásra, vagy térplasztikára kérünk ötleteket. (Mint például az úgynevezett „körzős”, „magasleses”, „préses”, valamint „órás” körforgalmak.)

 

Ötletpályázat célja:

Cél egy Sopronban, a jövőben épülő körforgalom kihangsúlyozása, annak közepére egy egyedi, város specifikus művészeti alkotás, kortárs dizájn elhelyezése.

A pályamű elhelyezésének tervezett helyszíne: Sopron, M85 gyorsforgalmi út utolsó szakaszánál, a határ előtt épülő körforgalomi csomópont területe. Az épülő M85 gyorsforgalmi út utolsó szakasza Sopront Ausztriával köti össze, így az a város arculatát meghatározó útszakasz, városkapu, közlekedési ki- és belépési pont.

Önkormányzatunk célja a város egy jövőbeni csomópontjának arculati kialakítása mellett, hogy felhívja a figyelmet a gondolatok köré épülő alkotásra, az értékteremtésre. A bírálati szempont az ötletesség, az egyediség, az erős, önálló gondolati háttér és a megvalósíthatóság.

 

A pályaművek benyújtásának határideje:

2022. január 20. (csütörtök) 24.00 óra

 

A részletes kiírás a sopron.hu városi portálon található: