Nemzetközi Typozóna kiállítás Egerben

 

2022. április 27-én került megrendezésre a Nemzetközi 4. Typozóna kiállítás Egerben. A kiállítás az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Média és Design Intézetének szervezésében, az Egyetem valamint Eger Megyei Jogú Város támogatásával valósul meg: http://typozone.uni-eszterhazy.hu/

 

A nemzetközi kiállítás a grafikai képzést nyújtó egyetemek hallgatóinak és oktatóinak nyújt bemutatkozási, megmérettetési lehetőséget. Az idei tematika a Metaverzum volt. A negyedik Typozónán 2 díj került átadásra.

 

A Magyar Tipográfiai Díjat Szabó Andrea, a Magyar Képzőművészeti Egyetem oktatója kapta, a Magyar Tipográfiai Hallgatói Díjat pedig Czank Dominiknak és Farsang Áronnak, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Média és Design Intézet MA szakos hallgatóinak ítélte oda a résztvevő egyetemekről delegált zsűri.

 

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kar Alkalmazott Művészeti Intézetének tervezőgrafika szakos hallgatói is csatlakoztak a kiállításhoz.

Az elkészült motion typo videó munkák közül 6 hallgatónk munkáját nominálta egyetemünk a Typozóna kiállításra: Ászity Gvendolin, Bata Viktória, Hujbert Eszter, Kondor Petra, Lévai Letícia Dorka, Szánthó Elemér.

 

A hallgatókün kívül Horváth Tibor Gyula művésztanár a zsűri tagjaként, Rosta Péter művésztanár pedig kiállított munkájával képviselte az eseményen az Alkalmazott Művészeti Intézetet.

 

A II. évfolyamos tervezőgrafikus hallgatók Typozóna kiállításra készült pályamunkáit bemutatjuk szerdán a P épület nagy előadójában egy videó térinstalláció formában:

TYPOZON - AMI kiállítás 

2022.05.04. (szerda) 18:00 - 20:00

Soproni Egyetem, P épület (Sopron, Cházár András tér 1.)