Online Hajó Workshop 2.0 (2021.)

Online Hajó Workshop 2.0
2021.

A Soproni Egyetem szervezésében, a MOME, a METU és az Óbudai Egyetem formatervező hallgatóinak részvételével idén is meghirdetésre került a hajótervezési workshop, mint térítésmentes egyetemközi előadás és konzultációs sorozat. A szervezés Polyák János tanszékvezető érdeme (AMI Formatervező tanszék), az előadók Csepregi Sándor DLA, habil c. egyetemi tanár, belsőépítész formatervező-művész és Nádas Gergely meghívott előadó, egy. adjunktus (METU), formatervező-művész voltak.

A járványügyi helyzetre sajnos volt idő felkészülni, így a meghirdetett feladat alapjaitól fogva online workshopként indult. Sikerként értékelhetjük, hogy a tavalyi létszámot sikerült jócskán meghaladni: a négy Egyetemről összesen 15 hallgató jelentkezett, akik különböző érdeklődési körrel és motivációval érkeztek. A létszámnövekedés alátámasztja az érdeklődés folyamatos növekedését a hajótervezés iránt, melyre szakirányú képzésként a Soproni Egyetem a Formatervező Mesterképzés Specializációt kínálja.

 

Cserteg Rebeka tervezéseAz idei workshop résztvevői:

Barta Virág
Cserteg Rebeka
Ernyey Zsófia
Farkas Katalin
Fodor Lilla-Vivien
Hannos Dóra
Illés Eszter
Jäger Tímea
Kecskés Vanda
Kiss Botond Levente
Mátrai Cintia
Parag Soma
Szabó Alíz
Újszászi Péter
Várnai Erika

 

A kurzus bár véget ért, de szeretnénk folytatni: amennyiben a járványügyi helyzet engedni fogja, úgy az idei őszi szemeszterben egy személyes találkozást szervezünk, ahol minden eddigi résztvevő élőben is bemutathatja majd az elképzeléseit. Ennek időpontja és helyszíne természetesen a járványügyi helyzet alakulásának függvényében lesz majd meghirdetve.

 

Az alábbi galériában látható néhány illusztráció az idén tavasszal megrendezett kurzus folyamán készült munkákból. ↓