Pályázat: Díj tervezésére és kivitelezésére

 

Megjelent a rendelet, amely részletesen bemutatja a családokért felelős tárca nélküli miniszter által adományozható elismeréseket. Novák Katalin öt kategóriában ismerheti el azokat, akik feladatkörével összefüggő területeken kiemelkedő tevékenységet folytatnak.

 

A díjak között két új, korábban még nem létező elismerés is szerepel. Ezek közül az egyik a Bölcsődékért díj, amely a bölcsődei ellátás területén kifejtett példaértékű, magas színvonalon végzett szakmai munkáért, a szakma fejlesztéséért, a családok és a gyermekek jólétének növelése érdekében tett közszolgálati tevékenység elismeréseként adományozható. A bölcsődei tevékenységet a jövőben már önálló díjként ismerik el, korábban a Brunszvik-díjon belül nyílt erre lehetőség.

A másik új elismerés az Esélyt az életre díj, amely az esélyteremtés területén elért kiemelkedő eredmények, az emberi méltóság védelmében való fellépés, valamint a kapcsolati erőszak és az emberkereskedelem elleni küzdelem területén végzett tevékenység elismeréseként adható.

 

Megjelent a pályázat is a családokért felelős tárca nélküli miniszter által adható két új elismerés fizikai, művészi megformálásáról, amelyek az alábbi linkeken érhetőek el: