Paulovkin Boglárka az "Év Illusztrátora" díjban részesült

Forrás: HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, az Alkalmazott Művészeti Intézet oktatója, Paulovkin Boglárka munkája is bekerült illusztráció kategóriában a legjobb 5 könyv közé az Év Gyerekkönyve Díj 2020 díjazásban.

2020. június 5-én kihirdették a 2019-es megjelenések legjobbjait, az Év Gyerekkönyve díjazottjait és a HUBBY különdíjasait az online megtartott Margó Irodalmi Fesztiválon.

Örömünkre szolgál bejelenteni, hogy az Év Gyerekkönyve Díj szakmai zsűrije és a diákzsűrije szerint is Paulovkin Boglárka, intézetünk művésztanára lett az Év Illusztrátora!

Immáron ötödik éve adja át a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum az Év Gyerekkönyve Díjakat, öt (gyerekkönyv-írói, ifjúsági írói, illusztrátori, műfordítói, valamint innovációs ) kategóriában. Az elismerésekről független szakmai zsűri döntött, és díjazott a diákzsűri is.

Az "Év Illusztrátora" díjat Paulovkin Boglárka, a Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar Alkalmazott Művészeti Intézetének művésztanára kapta Majoros Nóra: Az orrszarvú és a madarak című könyvének illusztrálásáért, mely a Pozsonyi Pagony kiadónál jelent meg. Paulovkin Boglárka ezt az elismerést mind a független szakmai zsűri, mind pedig a diákzsűri értékelése alapján kiérdemelte.

Az Év Gyerekkönyve 2020 díjak elbírálása során a zsűri tagjai a tavalyi évben megjelent kötetek közül választották ki a legkiemelkedőbbeket. Az Év Gyerekkönyve díj kiosztása azt a célt szolgálja, hogy az irodalmi élet és az olvasók figyelmét ráirányítsák a színvonalas gyermekirodalmi alkotásokra, valamint támogassák azokat a szerzőket, kiadókat és illusztrátorokat, akik a területen kiemelkedő munkát végeznek. 

 

Gratulálunk kollégánknak és további sok sikert kívánunk!


Paulovkin Boglárka Az orrszarvú és a madarak című könyvhöz készült illusztrációi: