Plasztika tantárgy tavaszi „kipakolása”

 

Lezárult az AMI-ban a plasztika tantárgy „kipakolása”, ami a járványügyi helyzetre való tekintettel ebben az évben nem kipakolás volt, hanem feladatbeküldés.

 

A tavaszi plasztika félévet „gipsz” félévnek nevezik, mert az órai munka az ősszel megszokott agyag helyett magra kasírozott gipsszel készül. Míg az agyag a megfelelő szakértelemmel végtelenségig alakítható és az órai munkát mindig visszagyúrjuk a gyakorlat végén az agyagos ládába, gipszkasírozás esetében az egyes munkadarabok elkészítésére jóval több időt szánunk.

A kurzus teljesítéséhez legalább három gipsz plasztikát kell bemutatni és a teljes órai munka ezek között oszlik meg. Ezen felül további, úgynevezett kreatív feladatokat készítenek, ezek szabadon választott anyaggal és technikával készülnek a műtermi időn kívül és témájukban kapcsolódnak a gipsz munkadarabokhoz.

Mivel a tavaszi félév több mint felét távoktatásban teljesítették a hallgatóink, ezért nagyobb szerepet kaptak a kreatív leadandók. A kurzus témája a mozgás volt: gömb, állati és növényi formák tanulmányozását tűztük ki célul.

 

Oktató:

Nagy Máté
egyetemi tanársegéd
Alkalmazott Művészeti Intézet

További képek megtekintése a GALÉRIÁBAN ↓