Új mesterszak indul: Design- és művészetmenedzsment MA

 

2021. szeptemberétől új mesterszakot indít a Simonyi Károly Kar Alkalmazott Művészeti Intézete:

Design- és művészetmenedzsment MA

A művészeti és design termékeket, valamint szolgáltatásokat kínáló piaci vállalkozások, non-profit szervezetek - múzeumok, galériák, aukciósházak - számára ma már nélkülözhetetlen egy olyan szakember, aki tájékozott a piaci és művészeti trendek világában egyaránt, rendelkezik menedzsment, marketing, gazdasági, jogi ismeretekkel és szenvedélye a design és a művészet.

Amennyiben kiállítások, művészeti események, fesztiválok szervezésével, irányításával szeretnél foglalkozni, érdekel a projektmenedzsment, kortárs művészeti kritika, design és művészeti stúdiók világa, jelentkezz hozzánk!

A Design- és művészetmenedzsment (MA) mesterszak négy féléves, 120 kredit megszerzését előíró, nappali tagozatos mesterképzés művészeti területen.

Fontos tudni a szakra való jelentkezéshez, hogy a teljes kreditértéket beszámítjuk azoknál, akik a design- és művészetelmélet, designkultúra, a média design alapképzési szak, továbbá a bölcsészettudomány, társadalomtudomány, gazdaságtudományok és művészeti képzési területek alapképzési szakjairól jelentkeznek erre a képzésre. Más BSc szakokon végzettek számára 60 kreditnyi többlettanulmányt szükséges elvégezni két év alatt az előírások szerint.

A képzés során félévenként gyakorlatot is kell teljesíteni művészeti intézményeknél. A Soproni Egyetem ehhez kapcsolódó együttműködési szerződéssel rendelkezik többek között a Pro Kultúra Sopron, a Sign Reklámgrafikai Ügynökség, és az Eszterházy-központ intézményeivel is.

További információ és részletes szakleírás erre a linkre kattintva >>>