Vizsgamunkák: Bognár Bianka - Építőművészet BA

 

Bognár Bianka építőművészet BA szakos hallgató Kulturális közösségi terek - Fiatal Irodalmárok Épülete (Könyvtár, Könyvesbolt és Előadótér) című szakdolgozat és vizsgamunka témájának rövid bemutatása:

 

"Tervezett épületem kiemelkedik a város megszokott látványából mind kialakításában, méretében, homlokzati- és belsőépítészeti látványában. Célom, hogy a fiatalok számára szórakoztató és elérhető legyen az olvasás, mind könyv formájában, mind online.

Bognár Bianka - Fiatal Irodalmárok Épülete

A három téma sokban összefügg egymással: a könyvtár által nyújtott kulturálódás után/közben a személyes megnyilvánulási forma előadható a kortársak közt az erre szolgáló előadótérben. Gondolok itt szavalásra, vers- illetve bármilyen szöveg felolvasására, mesemondásra, a költői én bármilyen fajta kinyilvánítására. Kooperáció is lehetséges az épületen belül elhelyezkedő könyvesbolttal, amennyiben könyvekkel díjaznák a fellépéseket, ezzel bátorítva az előadókat.

A tér monumentalitása szabadság-érzetet kelt, mégis az egy térre nyíló könyvtár az előadótérrel családias környezetet kölcsönöz az itt lévőknek." - számol be munkájáról Bianka.

Témavezető: Jahoda Róbert

További képek az alábbi galériában ↓