Vizsgamunkák: Király Viktória Mónika - Építőművészet BA

 

Király Viktória Mónika építőművészet BA szakos hallgató Budapest fürdői - A Cinkota utcai strandfürdő újratervezése című szakdolgozat és vizsgamunka témájának rövid bemutatása:

 

"A Cinkota Strandfürdő (Budapest XVI. Kerület) 1926-ban kezdte meg a működését, majd 1950-es években került a Fürdőigazgatóság felügyelete alá. Sajnos a rendszerváltás nem kedvezett a fürdőnek, és az 1990-es évek közepén bezárták. Ma már csak egy régi tábla és a medence helye tanuskodik az egykori létesítmény létezéséről.

 Király Viktória Mónika - Cinkota Strandfürdő újratervezése

A régi atmoszférát igyekeztem visszaadni a kerület lakosainak, illetve új közösségi teret alkotni úgy, hogy a környezethez kapcsolódó, emberléptékű középülettel látom el a területet. Tervemben igyekeztem a fenntartható építészet jegyében alkotni (pl. Biomedence) illetve figyeltem, hogy az épület formálása egyszerű, de logikus legyen. Ilyen például a bejárati szituáció, melynél belépéskor a vendég azonnal orientálódik az általa választott szolgáltatási blokk felé." - mutatja be tervezését Viktória.

Témavezető: Jahoda Róbert
Szakkonzulens: Dr. Katona Vilmos

További képek az alábbi galériában ↓